Loading Courses
  • This course has passed.

8 ukers kurs: Mindfulness og Selvmedfølelse (Mindful Self-Compassion), Bergen , Norge , Norway

Linn Achre Tveit

January 4, 2022 @ 4:30 pm - February 22, 2022 @ 4:30 pm

Course Navigation

Hvordan møter vi oss selv når vi har det vanskelig? Det å streve er en er naturlig del av et menneskeliv. Mange av oss reagerer med selvkritikk, hardhet og selvfordømmelse når vi havner i krevende situasjoner.

Forskning viser at å møte oss selv med kritikk kan forsterke de vonde følelsene og vi kan dermed føle oss enda verre enn hva situasjonen skulle tilsi.

Selvmedfølelse innebærer derimot å møte ubehag på en annen måte: å komme smerten i møte med en åpen, aksepterende holdning (mindfulness), en bevissthet om at man ikke er alene (felles menneskelighet) og med en intensjon om å støtte seg selv fordi man har det vanskelig (vennlighet).Gjennom å trene på selvmedfølelse bygger vi kapasiteten til å bli mer robuste til å kunne takle livets vansker.

Mindful Self-Compassion (MSC) er et evidensbasert program utviklet av forsker Kristin Neff og klinisk psykolog Christopher Germer. Forskning på selvmedfølelse har nærmest eksplodert i mengde det siste tiåret og resultatene tyder på at selvmedfølelsestrening kan redusere blant annet stress, angst, depresjon, skam og perfeksjonisme. Samtidig knyttes selvmedfølelsetrening til økt tilfredshet, glede, følelse av samhørighet, selvtillit og optimisme.

Instruktør på kurset er Linn Achre Tveit.
Linn er psykolog og MSC Trained Teacher. Hun har selv gjennomført MSC i flere intensive varianter. Hun har holdt workshops i selvmedfølelsestrening, instruert i forskningsprosjekt på selvmedfølelsestrening for studenter og jobber daglig med selvmedfølelse som fokus i klinisk praksis. Hun har instruert i mindfulness siden 2014, både i privatpraksis, ved UiB og ved Solli DPS. Hun praktiserer selv mindfulness og selvmedfølelse på daglig basis. For tiden tar hun videreutdanning med fordypning i selvmedfølelse i psykoterapi.

I løpet av kurset vil du få anledning til å erfare og lære om selvmedfølelsestrening. Kurset er ressursfokusert, hvor du vil lære en rekke verktøy for å møte deg slik du ville møtt en god venn når du har det vanskelig, snubler i livet eller når du møter deler du ikke liker ved deg selv. Vi trener opp kapasiteten til en mer medfølende, aksepterende og rausere måte å forholde oss til oss selv på.

Kurset er et strukturert program som går over 8 uker, mellom 2 og 3 timer hver gang (inkludert pause med lett servering). I tillegg har vi en stille retreat som går over 4 timer i løpet av kurset. Man må regne med daglige øvelser som hjemmearbeid.
Sted: Fjøsangerveien 51, like ved bybanestopp Danmarksplass.

Pris: Kr 4800,- inkludert kursmateriell.

Kontakt Linn på tlf 98060034 eller [email protected]

Details

Start:
January 4, 2022 @ 4:30 pm
End:
February 22, 2022 @ 4:30 pm
Register:
http://www.psykologenedanmarksplass.com

Teacher

Linn Achre Tveit
Phone:
98060034
Email:
Contact Via Email
Website:
View Organizer Website

Venue

Fjøsangerveien 51, 2. etasje
Bergen, Norge 5073 Norway + Google Map
Phone:
98060034
Website:
View Venue Website

Notes