Loading Courses
  • This course has passed.

8-ukers online Mindful Self-Compassion

Linn Achre Tveit

May 4, 2021 @ 4:30 pm - June 22, 2021 @ 7:30 pm UTC-8

Course Navigation

Kurs i mindfulness og selvmedfølelse
Hvordan møter vi oss selv når vi har det vanskelig? Det å streve er en er naturlig del av et menneskeliv. Mange av oss reagerer med selvkritikk, hardhet og selvfordømmelse når vi havner i krevende situasjoner. Forskning viser at denne måten å møte oss selv på kan forsterke de vonde følelsene og vi kan dermed føle oss enda verre enn hva situasjonen skulle tilsi..

Selvmedfølelse innebærer derimot å møte ubehag på en annen måte: å komme smerten i møte med en åpen, aksepterende holdning (mindfulness), en bevissthet om at man ikke er alene (felles menneskelighet) og med en intensjon om å støtte seg selv fordi man har det vanskelig (vennlighet).
Gjennom å trene på selvmedfølelse bygger vi kapasiteten til å bli mer robuste til å kunne takle livets vansker.

Mindful Self-Compassion (MSC) er et evidensbasert program utviklet av forsker Kristin Neff og klinisk psykolog Christopher Germer. Forskning på selvmedfølelse har nærmest eksplodert i mengde det siste tiåret og resultatene tyder på at selvmedfølelsestrening kan redusere blant annet stress, angst, depresjon, skam og perfeksjonisme. Samtidig knyttes selvmedfølelsetrening til økt tilfredshet, glede, følelse av samhørighet, selvtillit og optimisme.

Linn Achre Tveit, psykolog og MSC Trained Teacher, tilbyr 8-ukers kurs i mindfulness og selvmedfølelse (MSC). Oppstart: tirsdag 4/5 kl. 16.30-19.30.
Linn har selv gjennomført MSC i flere intensive varianter. Hun har holdt workshops i selvmedfølelsestrening, instruert i forskningsprosjekt på selvmedfølelsestrening for studenter og jobber daglig med selvmedfølelse som fokus i klinisk praksis.
Hun har instruert i mindfulness siden 2014, både i privatpraksis, ved UiB og ved Solli DPS. Hun praktiserer selv mindfulness og selvmedfølelse på daglig basis.

I løpet av kurset vil du få anledning til å lære om og erfare hva selvmedfølelse innebærer. Kurset er ressursfokusert, hvor du vil lære en rekke verktøy for å møte deg slik du ville møtt en god venn når du har det vanskelig, snubler i livet eller når du merker noe du ikke liker ved deg selv.
Vi trener opp kapasiteten til en mer medfølende, aksepterende og mildere måte å forholde oss til oss selv på.

Kurset er et strukturert program som går over 8 uker, mellom 2 og 3 timer hver gang. I tillegg har vi en stille retreat som går over 4 timer i løpet av kurset. Man må regne med daglige øvelser som hjemmearbeid. Kurset foregår via online plattformen Zoom.
Pris: 4500,- inkludert materiell.

Relevant litteratur:
Per-Einar Binder: Ikke vær så slem mot deg selv, en veiviser i det ufullkomne livet.
Kristin Neff: Self-Compassion, the proven power of being kind to yourself.
Christopher Germer: The mindful path to self-compassion.

Details

Start:
May 4, 2021 @ 4:30 pm
End:
June 22, 2021 @ 7:30 pm
Register:
http://www.psykologenedanmarksplass.no

Notes

Our events are listed on Eventslist.org