Loading Courses
  • This course has passed.

8-week Making Friends with Yourself, Tilburg , Nederland

Karen Bluth

November 2, 2017 - January 4, 2018

Course Navigation

Vrienden worden met Jezelf – (MSC for Teens and Young Adults)een veerkrachttraining voor jongeren.
De leeftijdscategorie voor de cursus is deze keer van 18-25 jaar.
Merk je dat je last hebt van -te- veel druk? Merk je dat je je terugtrekt in jezelf, of dat je je juist afreageert op wat of wie er
maar in de weg loopt. Of voel je dat je veel last hebt van negatieve gedachten en overtuigingen? Dan is dit een training voor jou!

De adolescentie is een tijd van groei en verandering. Het is DE periode in het leven die is gereserveerd voor rebellie en
zelfonderzoek, maar doordat er aan de jongere steeds meer eisen worden gesteld, is zijn of haar leven inmiddels vaak doorwrocht met
verwarring, angst, paniek en depressie. Voor veel jongeren leidt dit tot gevoelens van onthechting en isolatie.
Deze cursus Vrienden worden met Jezelf, is ontwikkeld om bewustwording tot stand te brengen, in combinatie met vriendelijkheid voor zichzelf en begrip van de gedeelde menselijkheid als reactie op deze groeiende uitdagingen.
Door middel van activiteiten en zorgvuldig ontwikkelde oefeningen en meditaties, passend bij deze doelgroep, krijgen jongeren de kans om te leren hoe ze met meer gemak kunnen laveren tussen de emotionele ups en downs van het leven.
Deze cursus biedt jongeren de mogelijkheid om een gezonder wereldbeeld te ontwikkelen en leidt tot meer compassie en empathie naar zichzelf en anderen.
In een voorafgaand onderzoek liet dit programma een aanzienlijke daling zien in depressie, angst, paniek, ervaring van stress en
negatieve stemming.

Deze opzet is een aanpassing van de Mindful Self-Compassion die is ontwikkeld door Kristin Neff en Christopher Germer, en wordt ook door hen ondersteund.

Wat quotes van jongeren “Het maakte me minder onzeker en zorgde dat ik meer mezelf kon zijn, dat ik meer van mezelf kon laten zien”
“Ik voel me meer op mijn gemak met mezelf” “Ik zou willen dat ik veel eerder had geleerd om vriendelijk voor mezelf te zijn….het heeft mijn leven gemakkelijker gemaakt, en ik voel me gelukkiger.”

Het overkoepelende doel van deze training is om je te helpen je emotionele ups en downs makkelijker onder ogen te durven zien, je
vaardigheden mee te geven om geworstel te herkennen, en je te helpen leren hoe je deze worstelingen met vriendelijkheid en compassie tegemoet treedt.
Je leert om makkelijker en beter met de ongemakken van het leven om te gaan, en komt zo lekkerder in je eigen vel te zitten.

Deze cursus bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van ongeveer 1.5-2 uur.
Hierin worden activiteiten, reflecties, oefeningen, meditaties en besprekingen gedaan. Dit gebeurt individueel, behalve de besprekingen die in kleine groepjes en in de grote groep worden gedaan. De besprekingen omvatten het delen van ervaring met de oefening of met het thuis oefenen. Zonder oordeel. Buiten deze wekelijkse sessie wordt van de deelnemer gevraagd om thuis dagelijks te oefenen. Het resultaat van de training hangt hiervan natuurlijk deels vanaf.
Alle materiaal wordt aangeleverd, je hoeft niets mee te nemen.
Audiobestanden van meditaties en instructies van oefeningen worden tevens aan de deelnemer ter beschikking gesteld.

Uitgezonderd van toelating zijn jongeren met trauma of verslaving. Is er twijfel, bespreek dit eerst.

Data zijn: 2, 9, 16 en 30 november, 7, 14, 21 en 28 december (is een datum onder voorbehoud) en 4 januari 2018 is een reservedatum
Tijd van 19.30-21.15u.
Locatie is Movonne, Tournooistraat 7 in Tilburg. Gratis parkeren in de straten en de fiets kan beschermd op het terrein staan.
Kosten zijn € 50 totaal per deelnemer. Dat is om mijn reiskosten en huur ruimte hopelijk te dekken.

Tot zover, misschien vind je nog meer info op de site:
http://www.mindfulselfcompassionforteens.com/
of op mijn site: http://centrummindfulnesslimburg.nl/mindful-zelf-compassie/

Details

Start:
November 2, 2017
End:
January 4, 2018
Register:
http://centrummindfulnesslimburg.nl/contact/

Teacher

Karen Bluth
Phone:
+31(0)640071062
Email:
Contact Via Email
Website:
View Organizer Website

Venue

Movonne
Tournooistraat 7
Tilburg, Nederland
+ Google Map
Website:
View Venue Website

Notes