Loading Courses
  • This course has passed.

8-week Mindful Self-Compassion, Hasselt , Limburg , Belgium

Elke Smeets

October 11, 2017 - December 13, 2017

Course Navigation

Zelfcompassie houdt in dat je op een ondersteunende en betrokken manier met jezelf omgaat als je het moeilijk hebt. In plaats van jezelf te veroordelen als dingen mislopen leer je met mildheid naar jezelf te kijken. Volgens de Amerikaanse onderzoekster Kristin Neff bestaat zelfcompassie uit drie componenten: vriendelijkheid naar jezelf, het besef dat je niet alleen staat in het tegenkomen van moeilijkheden of het hebben van imperfecties, en mindfulness.

In dit programma leer je tijdens 9 sessies vriendelijker, zorgzamer, en milder met jezelf om te gaan. Je krijgt handvaten aangereikt om je veerkracht te verhogen en beter tegemoet te komen aan dat wat je nodig hebt. Daarnaast leer je hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen in tijden van stress. Wetenschappelijke studies laten zien dat zelfcompassie een krachtige manier is om gevoelens van stress, depressie en angst tegen te gaan. Het verbetert je vermogen om met moeilijkheden om te gaan en vergroot je kwaliteit van leven. Daarnaast hangt het samen met betere persoonlijke relaties en een beter vermogen om goede gewoontes te handhaven.

Wat te verwachten:

Iedere sessie bestaat uit meditatie oefeningen, korte toelichtingen, reflectie en ervaringsgerichte oefeningen en uitwisseling in groep.

Gezien Mindful Self-Compassion een nieuwe stroming is binnen Mindfulness, kan het een mooie verdieping zijn voor diegenen die reeds een mindfulness training hebben gevolgd. Echter, het hebben gevolgd van een mindfulness training is geen voorwaarde voor het kunnen deelnemen aan dit programma.

Op zaterdagochtend 11 november vindt een vier uur durende stilte retraite plaats bij Natuurpunt te Hasselt. Deze sessie zal doorgaan van 9u tot 13u en is inbegrepen in de prijs.

TERUGVORDERINGEN ZIEKENFONDS

Interessant om te weten is dat sommige ziekenfondsen een gedeeltelijke terugbetaling voorzien voor psychologische begeleiding. Wij raden u aan om bij uw ziekenfonds na te vragen of u hiervoor in aanmerking komt.  Zo ja, vraag het ziekenfonds dan naar het formulier, zodat onze therapeuten het voor u kunnen invullen.

Details

Start:
October 11, 2017
End:
December 13, 2017
Register:
www.allegre.be

Teacher

Elke Smeets
Email:
Contact Via Email
Website:
www.allegre.be

Venue

Hostel H
Spoorwegstraat 80
Hasselt, Limburg 3500 Belgium
Website:
www.allegre.be

Notes