Loading Courses
  • This course has passed.

8-week Mindful Self-Compassion Course, Heerlen , Limburg , Netherlands

Rianne Schoenmakers

November 8, 2017 - January 3, 2018

Course Navigation

Streng of erg zelfkritisch? Een laag zelfbeeld? Onzeker? Het gevoel dat je wel wat zelf-compassie kunt gebruiken? Altijd maar voor anderen aan het zorgen, maar waar blijf jijzelf?
Zodra het je in de weg staat om het leven te leiden dat je eigenlijk wilt, levert het stress op en kost het energie. Je staat in de overlevingsstand. Maar je wilt toch meer uit het leven halen?
Op 8 november start weer de Mindful Self Compassion training die is ontwikkeld door Kristin Neff & Chris Germer. Ik noem deze Vrienden Worden met Jezelf.
In de basis mindfulnesstraining oefenen we een niet-oordelende houding ten opzichte van onze ervaring. Maar het gebeurt met regelmaat dat we daarin ontdekken hoe vast we zitten in zelfkritiek.
In deze training Vrienden worden met Jezelf ligt de focus op het ontwikkelen van die kwaliteit van vriendelijkheid. Jezelf behandelen zoals je anderen waar je om geeft behandelt. Hoogstwaarschijnlijk is dat namelijk veel ondersteunender.. Vandaar ook de titel van de training.
Zelfs de Wereld Gezondheid Organisatie vraagt er aandacht voor. Zij definieert geestelijke gezondheid als ‘een een staat van welbevinden waarin elk individu zijn of haar potentieel kan verwezenlijken, kan omgaan met de gewone druk van het leven, productief en vruchtbaar kan werken, en een bijdrage kan leveren aan zijn/haar gemeenschap’. Onderzoek toont aan dat een goede geestelijke gezondheid een bron van veerkracht is. Het helpt ons om lichamelijke en geestelijke ziekten af te weren.
Vriendelijkheid voor jezelf is, in tegenstelling tot de algemene gedachte, niet egoïstisch en ook niet voor watjes️. Lastige emoties en situaties onder ogen zien vergt moed. En als je zelf weet wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen, zorg je voor je eigen veerkracht. Daardoor houd je energie over voor anderen, dus het werkt door in relaties naar/met anderen.
Data op woensdagochtend van 9-12u: 8, 15, 22 en 29 november, 6, 13, 20 en 27 december (reservedatum voor de laatste 3 januari 2018), en op zondag 10 december een extra stiltedagdeel van 9-13u.
Kosten normaal zijn € 375, nu voor € 350 omdat ik 5 jaar besta!
Oh, en wil je de training herhalen? Dan mag je voor de helft van de normale prijs;-)

Details

Start:
November 8, 2017
End:
January 3, 2018
Register:
http://centrummindfulnesslimburg.nl/contact/

Teacher

Rianne Schoenmakers
Phone:
+31(0)640071062
Email:
Contact Via Email
Website:
www.centrummindfulnesslimburg.nl

Venue

‘t Blauwe Huis
Nobelstraat 16
Heerlen, Limburg Netherlands
+ Google Map

Notes