Loading Courses
  • This course has passed.

8 week Mindful Self-Compassion course, Amsterdam , Netherlands

Mila De Koning

October 11, 2018 @ 9:30 am - November 29, 2018 @ 12:00 pm

Course Navigation

De training Mindful Zelfcompassie is voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld…stress, angst, piekeren, veel zorgen om een naaste, depressie, zelfkritiek. Maar ook voor mensen die die nergens last van hebben. Zelfcompassie werkt helend en geeft ruimte aan de mooie kanten van het leven.
Zelfcompassie biedt eveneens uitkomst voor degenen die op zoek zijn naar zelfacceptatie, warmte, verbondenheid, openhartigheid, moed en levensgeluk.

Wat leer je tijdens de training?
Met de 8-weekse Mindful Zelfcompassietraining ontwikkel je de kwaliteiten van het hart: vriendelijkheid, acceptatie en verbondenheid. Om te beginnen richten we deze liefdevolle eigenschappen niet op een ander, maar op onszelf. Hoe kunnen we op een vriendelijke manier aanwezig zijn met onze eigen gedachten, gevoelens, emoties en ervaringen? Dit ervaar je aan de hand van diverse oefeningen zoals meditatie, visualisatie en schrijfopdrachten.

Huiswerk en cursusmateriaal
Deelnemers krijgen een werkmap en een set luisterbestanden om thuis mee aan de slag te gaan. Zelfcompassie kan je vooral leren door er dagelijks mee bezig te zijn. In de loop van de training kunnen deelnemers kijken welke oefeningen hen bevallen en zo een eigen routine opbouwen met meditatie- en compassiebeoefening. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer een 30 minuten per dag.

Wat zijn de kosten van de training?
De kosten voor de 8-weekse Mindful Zelfcompassietraining zijn 550,- euro. Na inschrijving wordt er vooraf aan de training een telefonisch kennismakingsgesprek gehouden. Tijdens dit gesprek krijg je de gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen we kijken of de training aansluit bij de verwachtingen.

De Mindful Zelfcompassietraining en de de achtweekse Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction, MBSR) vullen elkaar mooi aan. Wat is nou het verschil tussen deze twee trainingen? Mindfulness leert ons te zorgen voor de ervaring die zich van moment tot moment aan dient. De mindful zelfcompassietraining leert ons te zorgen voor de persoon die ervaart – in dit geval dus voor onszelf. Bij mindfulness ligt de focus meer op herkennen van automatische patronen die stress, onrust en spanning veroorzaken en leren om daar anders mee om te gaan. Bij zelfcompassie ligt de focus meer op herkennen van automatische patronen van zelfkritiek die stress, spanning en angst veroorzaken en leren om jezelf met vriendelijkheid en zorgzaamheid te behandelen.

De sfeer
In groepsgesprekken wisselen we ervaringen uit. Er wordt een veilige en vertrouwelijke sfeer gecreëerd, zodat ook de moeilijke thema’s aan bod kunnen komen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Dit alles vindt plaats binnen een ontspannen setting, met ruimte voor humor en gemak.

Details

Start:
October 11, 2018 @ 9:30 am
End:
November 29, 2018 @ 12:00 pm
Register:
https://miladekoning.nl/zelfcompassie/mindful-zelfcompassie-compassietraining/

Teacher

Mila De Koning

Venue

Centrum Voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
Amsterdam, 2401 KB Netherlands
+ Google Map
Phone:
0172241235

Notes