Loading Courses
  • This course has passed.

Mindful Zelfcompassie training ONLINE

Rianne Schoenmakers

January 29, 2021 @ 9:00 am - 12:00 pm UTC-8

Course Navigation

Deze Mindful Zelfcompassie (Mindful Self-Compassion, MSC) training combineert mindfulness (het ontwikkelen van opmerkzame aandacht) met vriendelijkheid / compassie voor onszelf.
Wat meer vriendelijkheid in onszelf toelaten. Beste vrienden maken met jezelf. Jezelf behandelen zoals je een goede vriend(in) zou doen als die het moeilijk heeft.
Dat doen we vaker niet dan wel. We aarzelen ook dat te doen omdat het zo soft klinkt. Omdat het egoïstisch overkomt. Alsof we enkel wat gaan zitten navelstaren. En misschien kom ik dan niet meer overeind……
Al deze denkbeelden zijn obstakels die ons tegenhouden om beter voor onszelf te zorgen. En zeg nou eerlijk, de kritische en harde houding die je hebt en kent, helpt die je nou om een fijn en gelukkig leven te leiden? Waarschijnlijk niet.
Er is een andere manier die beter werkt, alleen die ken je nog niet. En onbekend maakt onbemind. En we zijn nu eenmaal gewend aan hard werken, aan vechten en worstelen.
Houd je eraan vast of ga je dit lijden aan het leven loslaten?
Op een vriendelijke manier en stapje voor stapje, want nieuwe dingen leren kost tijd, en moeite. Niets komt ons zomaar aanwaaien, en bovendien moeten je hersenen ook nog de tijd krijgen om zich hierop in te stellen, om die nieuwe verbindingen aan te maken.

In plaats van hard naar hart voor onszelf.

Het betreft 9 online ochtendbijeenkomsten. Daarbuiten kun je verder oefenen met een werkboek en audio-bestanden.

Het is niet noodzakelijk dat je een mindfulness training eerder hebt gedaan. Soms loopt nu eenmaal de route naar zelfkennis anders(om).
Deze training kan ook worden gezien als vervolg op de basis mindfulness training.

Deze training start op vrijdagochtend van 9-12u.
Data: 29 januari, 5, 12 & 26 februari, 5, 12, 19 & 26 maart, 2 april 2021

Details

Date:
January 29, 2021
Time:
9:00 am - 12:00 pm
Register:
https://centrummindfulnesslimburg.nl/contact/

Teacher

Rianne Schoenmakers
Phone:
+31(0)640071062
Email:
Contact Via Email
Website:
www.centrummindfulnesslimburg.nl

Notes

Our events are listed on Eventslist.org