Loading Courses
  • This course has passed.

MSC Teacher Training (in Dutch), Amsterdam , Netherlands

Mila De Koning and Rob Brandsma

January 28, 2020 @ 10:00 am - February 5, 2020 @ 5:00 pm

Course Navigation

Organisatie van de opleiding
Het CvM biedt de trainersopleiding aan voor Europa in samenwerking met het Center for Mindful Self-Compassion en het UCSD Center for Mindfulness in San Diego.

Programma
De MSC Trainersopleiding is een intensief, 6-daags programma begeleid door een team van senior MSC-docenten. Tijdens de ene helft van de training doorlopen we op een verkorte en experimentele manier het MSC-programma door middel van korte lezingen, meditaties, groepsoefeningen, discussies en stilteperiodes. Tijdens de andere helft zullen we de focus leggen op hoe de belangrijkste thema’s en vaardigheden van elke sessie kunnen worden overgebracht aan de deelnemers. We zullen begeleid in kleine groepjes het doceren uitproberen. Deelnemers krijgen alle nodige materialen voor het doceren van MSC.

Zorgzaamheid voor een ander vraagt om zorgzaamheid voor jezelf. De Dalai Lama
Het doel van de MSC Trainersopleiding is om deelnemers in staat te stellen om het 8-weekse MSC-programma te kunnen geven. De MSC intensive cursussen benodigen aanzienlijk meer ervaring en training. Alleen gecertificeerde MSC-trainers worden aangemoedigd om deze vorm van de MSC-training te geven.

Leerdoelen
Het verdiepen van de eigen beoefening van mindfulness en compassie in het omgaan met moeilijke emoties;
het begrijpen van de huidige theorie en het onderzoek over zelfcompassie;
je vertrouwd te maken met de kernthema’s en vaardigheden van elke MSC-sessie;
de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om MSC te begeleiden, inclusief het begeleiden van meditaties, het leiden van oefeningen, het didactisch introduceren van thema’s, en het faciliteren van groepsdiscussies en -processen;
obstakels te herkennen die zij bij mindful zelfcompassiebeoefening kunnen voordoen, en strategieën te hanteren om hiermee om te gaan;
zelf een mindfulle en compassievolle houding te belichamen terwijl je deelnemers de uitdagingen in hun training aangaan
Voor wie
Ik ben minder angstig voor imperfecties, ik waardeer kwetsbaarheid als een kracht om uitdagingen mee aan te gaan, ik heb mijn vermogen om plezier te ervaren verdiept. En het allerbeste is dat ik dit als MSC-trainer mag belichamen en aanbieden aan anderen!
Deze MSC Trainersopleiding is voor iedereen die de MSC-training willen leren geven. En tevens voor iedereen die meer mindfulness en zelfcompassie willen leren integreren in hun professionele activiteiten (zoals psychotherapie, coaching, verpleging, onderwijs, etc.). En tenslotte voor mensen die een professionele interesse hebben in dit veld (bijvoorbeeld als onderzoeker of beleidspersoon).

Voorwaarden voor deelname aan de MSC Trainersopleiding zijn:

Persoonlijke Vaardigheden
Een dagelijkse mindfulness beoefening voor minstens twee jaar.
Continue, dagelijkse, zitmeditatie beoefening.
Regelmatige beoefening van liefdevolle-vriendelijkheid en zelfcompassie in het dagelijks leven.
Deelname aan tenminste een 5-daagse stilte retraite onder begeleiding van een leraar. (Vindt een lijst van retraite centrums op de pagina’s van verschillende landen, of in de lijst van retraites aangeboden door MSC-trainers). [link to list of MSC retreat options] Professionele Vaardigheden
Afronding van een 8-weekse MSC-cursus of een 5-daagse MSC intensieve cursus. 2-daagse vaardigheidsworkshops, online MSC of kortere workshops voldoen niet aan de criteria.
Ervaring met het geven van meditatie trainingen aan groepen, zoals MBSR of in klinische settings.
Let op:
Tussen het afronden van de MSC-cursus en het begin van de trainersopleiding moet minimaal 6 maanden zitten. Dit geeft je de ruimte om te reflecteren of de trainersopleiding echt iets voor jou is. Natuurlijk mag je je op elk moment opgeven voor de trainersopleiding na afronding van de MSC-cursus.
Je hoeft geen opleiding in de geestelijke gezondheidszorg gevolgd te hebben om deel te nemen aan de MSC Trainersopleiding.
Na afloop van de MSC Teacher Training ontvang je een bewijs van deelname en kan je de eerste MSC training gaan geven als een MSC Teacher-in-Training. Gedurende het geven van je eerste MSC training neem je tegelijkertijd deel aan 10 online groepsconsultatie sessies. Deze sessies worden georganiseerd door het Center for Mindful Self- Compassion.
Uiteindelijke beslissing tot toelating tot de opleiding ligt bij de docenten.

Venue

Centrum Voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
Amsterdam, 2401 KB Netherlands
+ Google Map
Phone:
0172241235

Notes

Our events are listed on Eventslist.org