Change your cover photo
hende-bauer
Change your cover photo
  • MSC Certified Teacher

Psychotherapist turned Zen!

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Teaches mainly in Dutch. Hende is a psychotherapist, mindfulness trainer, compassion trainer, writer, based in The Hague, The Netherlands. With an average of 10 course a year taught since 2014, she is very experienced!

Biography in Dutch:

Hende studeerde eerst informatica, later psychologie. Na een tijd aan de universiteit waar ze onderzoek deed en les gaf, heeft ze zich ontwikkeld tot psychotherapeut. Ze is supervisor in psychotherapie, en cognitieve gedragstherapie, en ook psychotherapeut in client-centered therapie. Daarnaast is ze opleider en leertherapeut.

In 2000 begon ze haar Zenbeoefening en -studie. Ze werd leerling bij Catherine Genno Pages Roshi in Parijs, waar ze zeer geregeld op retraite gaat.

Qua mindfulness volgde ze scholing bij gerenommeerde opleiders en trainers: Mark Williams; Rebecca Crane; Ron Siegel; Vidyamala Burch; Johan Tinge en Joke Hellemans, Frits Koster en Ingrid van Hout, Linda Lehrhaupt; Edel Maex; Saki Santarelli en Jon Kabat-Zinn.

Hende werd opgeleid op het gebied van mindful self compassion (MSC) door Chris Germer en Kristin Neff, Steve Hickman en Michelle Becker, en Christine Braehler. Daarnaast volgde ze opleidingen bij Paul Gilbert/Chris Irons (CFT), en Frits Koster/Erik van den Brink (MBCL).

Ze werkte jaren als therapeut: met studenten, mensen met burn out, binnen een revalidatiecentrum en een ziekenhuis - maar ook in de psychiatrie met mensen met angsten, depressie en andere klachten. Ze geeft al jaren les, in cgt en ook in mbct (op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie), en geeft trainingen mindfulness en compassie in open groepen. Ook geeft ze leertherapie, opleidingen tot mbct-trainer, en trainingen binnen instelingen en bedrijven.

Ze kwam in aanraking met mediteren en mindfulness in 2000, en met zelfcompassie in 2011. Mindfulness heeft haar leven enorm verrijkt, en de (zelf-)compassie is een oh zo noodzakelijke, en weldadige toevoeging - want Hende is, net als zovelen, soms erg kritisch en hard voor zichzelf. En dat wordt langzamerhand steeds milder. Wil jij dat ook? Volg dan een compassietraining!

De trainingen vinden plaats in haar eigen centrum in Den Haag (in het hart van de stad) en soms in Groesbeek (in de bossen bij Nijmegen).

Kijk op de website www.centrummindfulness.nl. Mail gerust naar [email protected]

Dutch
Netherlands
The Hague (teaches in Groesbeek (bij Nijmegen) too)

My recent work includes training those that wish to meditate (almost) daily but somehow can't seem to manage it.
Wil je geregeld mediteren, in een routine die jou past? Doe dan mee aan PROM: Persoonlijke Routine in Mindfulness.